• Many thanks to Ian Longstaff for his lovely table roundups, posted on YT. And here is... WEEK SEVEN!

    Also, here's our browser games collection, for those who are playful.
  • Google Translate to French or Other Languages Click on the link and a new tab will open with this page translated into French.
    Click on the "To:" pull down option to select a different language. Users will not be logged in on the new Google tab.

PN loading time increased

yogiholzer

Pinball Wizard
I noticed that PN loading time increased over the last (2?) weeks. It's at first request from bookmarks, when reading forum posts and after posting as well. Any reason known? I missed anything about? Anyone else noticed?

It's up to 1/2 minute or longer sometimes, but some slow always.
 
Upvote 0

tiltjlp

PN co-founder
I've noticed the site running slower than usual lately. I figured that since Jon likes to tinker with different modules, that either one of them is causing problems, or maybe one of the imternal settings has gone haywire.
 

Slapnuts

Super Moderator
Yup I agree something seems to be quite off, the site is slower than quicksand today, and usually to go from page to page there is a 5 to 6 second delay before the site responds. Today on the other hand, the delay is now anywhere between 10 and 20 seconds before the site responds and the pages loads in full, it took 17.7 seconds to post this reply:(
 

elton

Pinball Wizard
Yes there is a slight delay that I attributed to me now using Mozilla rather than IE.

Having said that it only took 2 seconds to post this reply.
 

JonPurpleHaze

Site Nudger
Staff member
Yes the site is loading slow, John is correct, I've been tinkering around with the Modules and settings and won't be done for a few weeks.
:userfriendly:
 

Slapnuts

Super Moderator
JonPurpleHaze said:
Yes the site is loading slow, John is correct, I've been tinkering around with the Modules and settings and won't be done for a few weeks.
:userfriendly:

Thanks for letting us know why this is happening Jon, just wanted to make sure we weren't the only ones noticing this.
 

Slapnuts

Super Moderator
elton said:
Yes there is a slight delay that I attributed to me now using Mozilla rather than IE.

Having said that it only took 2 seconds to post this reply.

That is good to know also, I am using Firefox as well and would rather put up with the delay rather than using the walking security hole that is IE :lol:
 

JonPurpleHaze

Site Nudger
Staff member
Slapnuts said:
elton said:
Yes there is a slight delay that I attributed to me now using Mozilla rather than IE.

Having said that it only took 2 seconds to post this reply.

That is good to know also, I am using Firefox as well and would rather put up with the delay rather than using the walking security hole that is IE :lol:

I only use IE for testing, my browser preference is Firefox but Opera is kinda neat. The site looks different with all browsers and a few functions of this site were developed for Firefox but seem ok with IE.
 

tiltjlp

PN co-founder
I use Opera, and as far as I can tell, everything works perfectly for me. Although I guess if something didn't I'd have no way of knowing that.
 

JonPurpleHaze

Site Nudger
Staff member
Slapnuts said:
JonPurpleHaze said:
Yes the site is loading slow, John is correct, I've been tinkering around with the Modules and settings and won't be done for a few weeks.
:userfriendly:

Thanks for letting us know why this is happening Jon, just wanted to make sure we weren't the only ones noticing this.

Should be much faster now and isn't optimized yet...
:)
 

tiltjlp

PN co-founder
Yes, the site is running much smoother now Jon. I would imagine there are a lot of things that can cause slowdowns, so thanks for tweaking things for us all.
 

Slapnuts

Super Moderator
tiltjlp said:
Yes, the site is running much smoother now Jon. I would imagine there are a lot of things that can cause slowdowns, so thanks for tweaking things for us all.

Agreed, thanks for your hard work Jon, the site is much, much faster now (thank god as a few days ago it was taking over 30 seconds to go page to page), great work:)
 

yogiholzer

Pinball Wizard
It seems to be faster now! Thanks.

Needs to be veryfied later as everything, means all other sites, seem to load faster right now here.
 

elton

Pinball Wizard
Thanks Jon

Seems considerably faster in the UK at least.

The screens also look clearer - have you changed fonts/sizes/lines etc? It appears so much crisper to me but my eyes are shot to shit at present so I wouldn't take this as gospel for everyone else! LOL
 

elton

Pinball Wizard
Hello again Jon.

The site seems very slow at present and it's taking 17 seconds to load a page. My last post in another thread did complete in 8 seconds but overall very slow site.

Been like this past couple of days. Are you tinkering with the modules again?
 

Slapnuts

Super Moderator
That is strange Elton. Up here in the great North (Canada), pages are only taking about 2.3 seconds each to load, not sure if there is something else at play or not as far as your internet routing to the site is concerned :D
 

JonPurpleHaze

Site Nudger
Staff member
elton said:
Hello again Jon.

The site seems very slow at present and it's taking 17 seconds to load a page. My last post in another thread did complete in 8 seconds but overall very slow site.

Been like this past couple of days. Are you tinkering with the modules again?

Yes, I temporarily disabled page caching a few days ago (major changes to the site) but will activate it soon!
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    There are no messages in the chat. Be the first one to say Hi!
    Top